Президентът Румен Радев отправи мощен залп срещу управляващите, като включи в тях,

...
Президентът Румен Радев отправи мощен залп срещу управляващите, като включи в тях,
Коментари Харесай

Радев към управляващите: Като не слушате мен, чуйте поне САЩ

Президентът Румен Радев отправи мощен залп срещу ръководещите, като включи в тях, както историята с анулацията на тържествата на Шипка, по този начин и

„ Аз не съм конкурент на държавното управление, а справедлив коректив на това, което виждам аз и против това, от което недоволстват българите. Ако държавното управление се беше вслушвало по-рано в това, което споделям, в настояванията на протестиращите, нямаше да излезе през днешния ден тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика към Сената в САЩ. Тя отразява всичко, за което приказвам от началото на мандата и поради които хората стачкуваха. Касаят и корупцията в България, и уроненото господство на правото, задушената независимост на медиите, политизираната правосъдна система “, съобщи президентът. " Ако държавното управление в действителност държи на връзките ни със Съединени американски щати като стратегически сътрудник и в случай че не се вслушва в моите послания, то най-малко да слуша оценката и рекомендациите на нашия стратегически сътрудник ", сподели още Радев.

Президентът направи своите изявления а отговор журналистически въпроси откакто взе участие в конференцията на началника на защитата в София и се срещна с разбора на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2020 г. 

" Вече е доста късно ръководещите да търсят социална индулгенция за това, че анулираха тържествените празнувания на Шипка. Както виждате претекстовете са били политически, а не здравни. Контрастът сред анулираните публични празнувания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете и отворените заведения за хранене и търговски обекти, е очевиден и няма никаква здравна логичност. Крайно време е здравните управляващи да се схванат кой какво приказва, кой какво написа, кой какво праща, с цел да няма този безпорядък. Защото анулацията на формалната част е вследствие на писмо. Благодарение на смелостта и патриотизма на българите не беше изопачен националният празник “, коментира Радев думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че в действителност рекомендацията на здравните управляващи е била единствено за ограничение на формалната стратегия.

Ден по-рано Ангелов съобщи, че или президентът лъже в рецензиите си към властта, или някой него лъже и е бил измамен. " Здравните управляващи да се схванат кой какво написа, какво приказва и какво изпраща. Отмяната на формалната част е вследствие на писмо на община Габрово. Единствено благодарение на смелостта и патриотизма на българите не беше изопачен националният празник ", акцентира Радев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР